VEEVOER- film : armoede, thuissituaties & huiselijk geweld

Puber

Van 1 tot en met 31 maart werken wij met onze groep aan een crowdfunding campagne voor een korte afstudeerfilm die wij in première laten gaan op het Nederlands Film Festival. Regisseur en schrijver Anon Banken studeert af aan de Willem de Kooning Academie en maakt een film over vier personages die uit een omgeving komen waar Nederlandse armoede aan de orde is. Hij is niet bepaald in een fantastische wijk opgegroeid. De geschiedenis en thuissituaties van de personages in VEEVOER zijn allemaal gebaseerd op echte verhalen uit zijn omgeving. Anon heeft veel mensen gezien die proberen te ontsnappen aan hun omgeving en dit is altijd een grote strijd.

Dit verhaal biedt inzage in alledaagse armoede. In Nederland kom je niet om van de honger en draag je schoenen naar school maar kun je kansarm en ongelukkig leven. Alledaagse armoede, slechte thuissituaties en huiselijk geweld zijn grote thema's in VEEVOER. Met deze film willen wij perspectief bieden in de levens van mensen die opgegroeid zijn zoals Anon, het publiek meenemen in hun gedachtengang en aandacht schenken aan thema's waar helaas nog een taboe op rust. Wij hopen met deze film dit soort thema’s bespreekbaar te maken op zowel scholen als bij het algemene publiek. 

Om aan hun omgeving te ontsnappen proberen de jongeren een kidnapping in scene te zetten om zo geld van de rijke vader van hun klasgenoot af te troggelen. Met dit geld hopen ze te kunnen ontsnappen uit de stad waar ze vandaan komen. Dit plan loopt al snel vreselijk uit de hand en we zien hoe de personages steeds slechtere keuzes maken.

De verhalen waar VEEVOER op gebaseerd is spelen zich af rond de jaren ’90 en vroege ’00. We willen deze film zoveel mogelijk in die tijdsgeest filmen. Veel van de makers komen uit soortgelijke omgevingen die terug te zien zijn in de film. In een wereld die gedreven is door geld lijkt het soms onmogelijk om het met een slechte start ver te schoppen. Iets waar zowel de makers als de personages dagelijks tegen vechten.

We willen dit verhaal graag vertellen maar kunnen dit niet alleen. We kunnen alle mogelijke steun gebruiken. Neem een kijkje op onze pagina op CineCrowd, te vinden via onderstaande link, of neem contact op met susan.straybaboon@gmail.com voor meer informatie.

https://cinecrowd.com/nl/veevoer