Scheidingscafe

Scheiden

Uit elkaar gaan is nooit leuk. Je belandt vaak in een hectische periode, waarin verschillende zaken aan de orde komen waarover je moet nadenken. Er moeten beslissingen genomen worden, die niet altijd makkelijk zijn.  

Wat zijn de juiste stappen om te zetten?  Kan een mediator helpen of moet je naar een advocaat? Kunnen we onze relatie nog herstellen? Hoe zit het met afspraken omtrent de kinderen? Wat gaat er allemaal veranderen in mijn financiële situatie? Het raadplegen van deskundigen die daarbij ondersteunen kan helpend zijn.

Bij Scheidingcafé De Ronde Venen kun je zonder kosten terecht voor het verkrijgen van informatie omtrent je scheiding. Tijdens de bijeenkomst is het maatschappelijk werk, een pedagogisch adviseur, een mediator en een advocaat aanwezig om informatie te geven over het scheidingsproces. Ook is er de mogelijkheid om je persoonlijke vragen  te bespreken met een van de aanwezige deskundigen.

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft met een situatie van (echt)scheiden en daar vragen over heeft en woonachtig is in De Ronde Venen.

Programma

  • 19.45 uur : Inloop
  • 20.00 uur : Start met presentaties van deskundigen
  • 20.40 uur: Bespreken van vragen en mogelijkheid tot persoonlijk gesprek

Onderwerp

Het Scheidingscafé De Ronde Venen organiseert op maandag 20 mei een bijeenkomst specifiek over: Echtscheiding en kinderen.Echtscheiding treft het hele gezin, want kinderen scheiden mee.

Ook al ga je als partners uit elkaar, je blijft wel de ouders van de kinderen. Daarmee blijft er een band bestaan, want het ‘papa en mama zijn’ houdt niet op, ook niet na een echtscheiding. Het belangrijkste aspect tijdens het scheidingsproces is dan ook de zorg voor de kinderen. Hoe bied je de beste zorg en ondersteuning aan jullie kinderen? Tijdens deze avond word antwoord gegeven op deze en andere vragen rond echtscheiding en kinderen. 

Aanwezig zijn:

  • Natasja Huisman van Nhowmediation, zij zal informatie verstrekken over het ouderschapsplan, gezag en kinderalimentatie.
  • Pedagogisch adviseur Marga Kraaijkamp neemt je mee in hoe je als ouders om kunt gaan met de kinderen tijdens en na de scheiding. Waar moet je op letten, wat zijn de do’s en don’ts.
  • Maatschappelijk Werker Kees Kuiper neemt je mee in hoe je het partnerschap los kunt koppelen van ouderschap na scheiding.

Het blijft ook mogelijk om met algemene vragen over (echt)scheiding aan te sluiten bij deze avond.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Kwadraad via T 088 900 4000 en vraag naar de bureaudienst van De Ronde Venen of mail naar bureaudienst.derondevenen@kwadraad.nl.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het café via bureaudienst.derondevenen@kwadraad.nl.